Подгответе вкусна пита полна со фил.
Состојки:
- 500 гр брашно
- 1 лажица сол
- 2 лажици масло
- 300 мл млака вода
- свинска маст
Состојки за фил:
- 1 главица кромид
- 1 лажица маст
- 500 мл кисело млеко
- 4 јајца
- сол
- биебр
- лук во прав
Начин на подготовка:
- Состојките за тесто соединете ги и замесете глатко тесто. Кога ќе отстои, пресечете на четири делови и развлечете со сукало. Три делови премачкајте со свинска маст. Наредете еден преку друг па оставете да отстои. Потоа развлечете тесто во голем круг и префрлете во сад за печење, ставете фил, а страните затворете ги. Печете на 200 степени 25-30 минути.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт