Едноставен чоколаден бисквит кој ќе ви послужи како основа за разни колачи.
Состојки:
- 5 јајца
- 100 гр шеќер
- 150 гр чоколадо
- 200 гр путер
- 5 лажици брашно
- сок од 1 портокал
- рендана кора од портокал по желба
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со шеќер, а на пареа растопете чоколадо и путер, па додајте во јајцата. Соединете. Потоа додајте брашно, сок од портокал и рендана кора. Кога ќе ги соедините состојките ставете во плех обложен со хартија и печете во загреана рерна на 180 степени.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт