Предмети кои треба да ги дезинфицирате секој ден – Заштитете се од Ковид вирусот

Предмети кои треба да ги дезинфицирате секој ден – Заштитете се од Ковид вирусот

Корона пандемијата сеуште трае и овој период треба да преземеме поголеми мерки за заштита на здравјето.
Постојат неколку предмети кои треба секој ден да се чистат со алкохол. Имено, секој ден темелно треба да ја чистите работната маса, каде што ги ставаме намирниците.
Секој ден чистете ја и тастатурата која ја допирате, а крие голем борј бактерии.
играчките на децата, како и далечинскиот управувач, бравите и се што секојдневно допираме.