Постои грешка која не треба да ја правите кога спремате ориз.
Имено, ако сакате варениот ориз да ви излезе како што треба, тогаш измијте го со вода, ставете го во вода во размер 1 спрема 2, на голема температура и кога ќе проврие, намалете ја температурата и затворете со капак.
Не мешајте. Така се крчка околу 18 минути, се двои секое зрно и е совршен.
Имено, ако сакате варениот ориз да ви излезе како што треба, тогаш измијте го со вода, ставете го во вода во размер 1 спрема 2, на голема температура и кога ќе проврие, намалете ја температурата и затворете со капак.
Не мешајте. Така се крчка околу 18 минути, се двои секое зрно и е совршен.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна