Варениот компир е вкусен и здрав, едноставен за правење, а деликатес.
За да не биде жив, има правилно време колку се вари.
Секогаш компирите треба да се целосно покриени со вода, се варат со сол, а ако се цели и стари, со средна величина, компирите се варат околу 30 минути.
Ако се исечени, се варат дупло помалку 15 минути.
Исто така и младите компири се варат помалку, околу 15-20 минути.
За да не биде жив, има правилно време колку се вари.
Секогаш компирите треба да се целосно покриени со вода, се варат со сол, а ако се цели и стари, со средна величина, компирите се варат околу 30 минути.
Ако се исечени, се варат дупло помалку 15 минути.
Исто така и младите компири се варат помалку, околу 15-20 минути.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна