Направете 30 бомбици со марципан.
Состојки:
- 500 гр. марципан
- 100 гр. несолени фстаци
- 100 гр. чоколаден намаз или крем
- 150 гр. црно чоколадо
- 4 лажици слатка павлака
Подготовка:
- Се става марципанот еден час пред подготовката во замрзнувач.
- Се мелат ситно фстаците.
- Се разградува марципанот малку со раце, се ставаат фстаците во него. Се месат заедно.
- Се прават мали топчиња, се ставаат во ладилник 15 минути.
- Се прави мало дупче во секоја бомбица, се става малку смрзнат чоколаден намаз или крем.
- Пак се ставаат з=во ладилник еден час.
- Се става темното чоколадо со павлаката да се стопи, се лади и се ставаат бомбиците во смесата, па пак се ладат.
- Декорирајте по избор.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега