Ако сакате да излупите компир за некој деликатес, без да се мачите, освен со нож или лупалка, може да ја употребите и методата наречена бланширање.
Земете ги компирите и ставете ги неколку минути во врела вода, а потоа веднаш во ладна вода околу 15 секунди.
Кората сама и без мака ќе се лупи.
Земете ги компирите и ставете ги неколку минути во врела вода, а потоа веднаш во ладна вода околу 15 секунди.
Кората сама и без мака ќе се лупи.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот