Ако користевте нане, или пак босилек, а ви остана малку, тогаш место да го фрлите, сочувајте го на прав начин.
Исечените нане или босилок, ставете ги во калапи за мраз, со вода и масло.
Замрзнете и потоа кога ќе сакате да ги искористите, само извадете си коцка.
Се ви е исечено и готово, а воедно не ги губат витамините.
Исечените нане или босилок, ставете ги во калапи за мраз, со вода и масло.
Замрзнете и потоа кога ќе сакате да ги искористите, само извадете си коцка.
Се ви е исечено и готово, а воедно не ги губат витамините.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот