Природен конзерванс – Секогаш ставајте го ова на овошјето кога го замрзнувате

Природен конзерванс – Секогаш ставајте го ова на овошјето кога го замрзнувате

Шеќерот има намена која помага во кујната.
Шеќерот важи за природен конзерванс, па затоа кога замрзнувате овошје, без разлика дали се тоа малини, капини, јагоди, боровинки…секогаш ставајте ги во одделен сад со шеќер.
Шеќерот спречува да навлезе ледот во овошјето.

 

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text