Вкусни, меки и сочни, се топат во уста.
Состојки:
- 1/2 л млеко
- 5 лажици густин
- 10 лажици шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 150 гр путер
- 1 пакување (1 кг) чајни колачиња
- 200 гр кокос брашно
- млеко за потопување
- малку рум
Начин на подготовка:
- Млекото ставете го да се готви, па измешајте густин, шеќер и ванилин шеќер со малку млеко и згответе како пудинг. Кога ќе се излади додајте разматен путер.
- Колачињата потопете ги во млеко со рум, со мала лажица ставајте фил и извалкајте во кокос. Тоа правете го додека не го потрошите материјалот.
- Оставете ги да отстојат во фрижидер неколку часа, па послужете.
Уживајте!