Ако сте во потрага по нови, слатки рецепти, а притоа сакате чоколадо, на вистинско место сте…
Состојки:
- 4 јајца
- 170 гр брашно
- 2 лажици какао
- 120 гр путер
- чоколадо
- прашок за печиво
- 200 гр кисела павлака
- 100 гр шеќер
- 50 мл врела вода за какаото
- 200 мл слатка павлака
Начин на подготовка:
- Разматете јајца, додајте просеано брашно со прашок за печиво и омекнат путер. Во какаото додајте врела вода и добро изедначете па додајте во тестото. Ставете кисела павлака и се добро изедначете, лесно.
- Намастете плех 30х20 см и посипете со брашно. Ставете го тестото, израмнете и протресете. Печете на 190 степени 30-40 минути. Колачот добро изладете го. Разматете слатка павлака, па ставете преку колачот и прелијте со растопено чоколадо. Оставете во фрижидер два часа.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“: