Шницли во јогурт и презла

Шницли во јогурт и презла

Направете вкусно месо во јогурт.

Состојки:

  • 500 гр. мисиркино месо
  • 4 дл. јогурт
  • 100 гр. кашкавал
  • 100 гр. презла
  • 2 лажици магдонос
  • сол, бибер и масло

Подготовка:

  1. Се ренда крупно кашкавалот, се сече магдоносот ситно, се сече месото на шницли.
  2. Се мешаат во сад кашкавалот со лебни трошки и магдонос.
  3. Се ставаат зачини на шницлите и се потопуваат во јогурт, па во смесата со магдонос.
  4. Се ставаат на плех со масло и се става останатиот јогурт и смеса врз нив.
  5. Се печат на загреана рерна на 200 степени околу половина час.

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?