Маринада за сочно и вкусно месо…
Состојки:
- 1/3 шолја соја сос
- 2 лажици мед
- 3 лажици масло од кикирики или маслиново
- 1 лажичка сусамово масло
- 1/2 лажичка лук во прав
- 1/2 лажичка мелен ѓумбир
- сусам
Начин на подготовка:
- Измешајте ги сите состојки во вреќичка за замрзнување, додајте во неа и пилешки гради и малку измешајте за целото пилешко да биде прекриено со маринада. Ставете во замрзнувач.
- Вака подготвеното месо после одмрзнување може да се пече во рерна, на скара, па дури и да се готви.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Диета со која ќе се ослободите од дебелите бутови, широки колкови и салото на стомакот
Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате