Ручек кој ќе го правите постојано!
Состојки:
- 6 варени јајца
- 500 гр мелено месо
- сол
- бибер
- кора од еден портокал
- свеж магдонос
- 1 лажица сенф
- 50 гр брашно
- презла
- 2 јајца за премачкување
- масло
Начин на подготовка:
- Измешајте мелено месо со магдонос, сенф, кора од портокал, сол и останати зачини по вкус.
- Околу секое варено јајце замотајте смеса од мелено месо и гледајте слојот да биде еднаков (5-7 мм). Извалкајте во брашно, потоа во јајца и презла и пржете во длабоко масло.
Добар апетит!
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот