Неверојатен спој од вкусови кој ќе ги воодушеви сите љубители на печива.
Состојки:
- 150 мл масло
- 1 главица кромид
- 1 лажица шеќер
- 1 чешне лук
- 300 гр пченично брашно
- 150 гр ржано брашно
- 1 лажица сол
- 1 кесичка квасец
- 250 мл млака вода
- семки по вкус
Начин на подготовка:
- Во масло додајте кромид и шеќер и карамелизирајте. Соединете ги брашната и додајте сол и квасец. Со постепено додавање млака вода замесете тесто. Потоа развлечете го и додајте карамелизиран кромид и босилек (по желба), премесете и оставете да нарасне. Потоа псипете со семки по вкус и печете на 200 степени 30-35 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот