Лазања полна шунка и кашкавал – Готова за 40 минути

Лазања полна шунка и кашкавал – Готова за 40 минути

Направете лазања без месо, со шунка и гауда.

Состојки:

  • 400 гр. кори за лазања
  • 200 гр. пармезан
  • 400 гр. шунка
  • 300 гр. гауда
  • 200 гр. пармезан
  • 700 мл. млеко
  • 5 лажици брашно
  • вегета, сол и бибер

Подготовка:

  1. Се мати брашно во млеко без грутки, се става сол, вегета, бибер и се става на оган да се меша постојано.
  2. Се ставаат 150 гр. пармезан кога ќе зоврие, се меша и се трга.
  3. Се става масло на огноотпорен сад, се става ред листови лазања, па бешамел, па шунка и рендан кашкавал.
  4. Се прави така додека има состојки и се завршува со кори, се става горе бешамел и уште малку кашкавал.
  5. Се ставаат 50 грама пармезан горе.
  6. Се пече на загрена рерна на 200 степени, 20 минути.

Готви со љубов и уживај во храната 🙂

Еве како треба правилно да се мие зелената салата

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Салата Примавера

ПОСНО: Свежа пролетна салата

Енергетска салата

Свежа салата со моцарела

Освежителна салата

Како да ја подготвите превкусната Рукола салата со шери домати?

За повеќе рецепти за салати кликни тука