Пилешко во кремав сос и пармезан

Пилешко во кремав сос и пармезан

Направете вкусно пилешко во крем варијанта со пармезан.

Состојки:

  • 600 гр. пилешко месо
  • 500 мл. слатка павлака
  • 20 гр. пармезан
  • бибер, сол и вегета
  • 4 лажици масло

Подготовка:

  1. Се сече пилешкото и се ставаат зачини.
  2. Се пржи на масло, па се става павлаката со пармезан рендан.
  3. Се крчка 20 минути со мешање.
  4. Може да ставите и малку сечен магдонос.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

 

singlepost_text