Вкусно и убаво за око: Глазурата нема да се впие во тортата со еден трик

Вкусно и убаво за око: Глазурата нема да се впие во тортата со еден трик

Ако сакате да направите торта со глазура од чоколадо, но тоа да не се впие внатре, има мал трик.
Имено, пандишпанот од тортата пемачкајте го со тенок слој мармалад, па ставете ја глазурата горе.Така нема да се впие, па десертот ќе биде и вкусен и убав за око.

 

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

singlepost_text