Еве како се подготвува буковка: Ги задржува сите витамини, повкусна е од месо

Еве како се подготвува буковка: Ги задржува сите витамини, повкусна е од месо

Овој ручек е посен, вегетаријански, здрав и диетален – па изберете што од тоа најмногу ви одговара.

Состојки:

  • 400 гр буковки
  • 1 праз
  • 1 главица кромид
  • 1 пиперка
  • 2 чешниња лук
  • листови магдонос
  • сол
  • бибер
  • зачини

Начин на подготовка:

  1. На масло пропржете праз. Кога малку ќе се запржи, додајте кромид, а потоа пиперка. На крај додајте измиени и исчистени буковки. Динстајте на тивок оган течноста да испари. Ако печурките не се меки, додајте малку вода па динстајте да омекнат. На крај ставете сол, бибер, сечкан лук и магдонос.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство