Феноменален трик за поховање батаци: На овој начин ќе ја сочуваат течноста и нема да се распаднат

Феноменален трик за поховање батаци: На овој начин ќе ја сочуваат течноста и нема да се распаднат

Ви донесуваме трик како да поховате батаци, а да не се распаднат и да бидат меки како путер.

Состојки:

  • 2 батаци
  • 2 карабатаци
  • 3 јајца
  • брашно
  • презла
  • масло
  • сол
  • бибер
  • гранули лук

Начин на подготовка:

  1. Батаците засечете ги до коска, добро посолете, побиберете, добро извалкајте во брашно, јајца и презла. Потоа повторно во јајца и презла.

     

  2. Во тенџере ставете масло за два прста, па кога добро ќе се загрее спуштајте ги батаците да се пржат на слаба температура.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство