Солени еклери – Деликатес за секакви прослави и за појадок

Солени еклери – Деликатес за секакви прослави и за појадок

Направете солени еклери деликатес.

Состојки:

  • 4 јајца
  • 80 гр. маргарин
  • 150 гр. брашно
  • 150 гр. кашкавал
  • 150 мл. вода
  • 1 лажиче сол
  • бибер и прстофат мускатно оревче

Подготовка:

  1. Се остава да зоврие вода со маргарин и сол.
  2. Се става брашно кога ќе зоврие водата, се меша на слаб оган да не се залепи.
  3. Се трга и се ставаат јајцата едно по едно. Се меша исе става мускатно оревче и сол и бибер, рендан кашкавал.
  4. Се става во шприв смесата и се прават еклери на хартија на плех.
  5. Се печат на загреана рерна на 200 степени 25 минути.
  6. По желба наполнете ги со солен фил по избор.

 

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб