Есента е време за костени – Испечете ги рамномерно

Есента е време за костени – Испечете ги рамномерно

Варени или печени, костените се симбол на есента, се здрави и превкусни, некогаш совршени и за со шолја греено вино.
Направете една подолга линија на костените за и внатре да се испечат.
Ставете ги во лонец со вода, варете додека водата не зоврие, па исцедете ги, ставете ги во плех и печете ги на 220 степени 20 до 25 минути.
Потоа змаотајте ги топли во крпа и оставете ги малку да постојат.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

singlepost_text