Кременадли на Француски начин

Кременадли на Француски начин

Направете вкусни Француски кременадли.

Состојки:

  • 8 кременадли без коска
  • 8 листови зелка
  • 3 лажички сенф
  • 500 гр. кромид
  • 3 чешни лук
  • 8 парчиња сланина
  • 0,5 л. супа од коцка
  • 200 мл. бело вино

Подготовка:

  1. Се обработува месото со чекан, се ставаат сол и бибер, се валка во брашно и се пржи на масло.
  2. Се премачкува секоја пржена кременадла со сенф, се става на претходно динстан лут во тава, откако ќе се превитка во лист зелка(сезонска или кисела по избор), па сланина.
  3. Се прелива се со маснотијата во која месото се пржело и се става малку бело вино и супата, се пече се на 200 степени на загреана рерна околу еден час.

 

 

 

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

singlepost_text