Бифтек во вино со печурки

Бифтек во вино со печурки

Направете вкусно месо со вино.

Состојки:

  • 4 парчиња бифтек
  • 400 гр. шампињони
  • 2 чешни лук
  • 1,5 дл. вино
  • сенф

Подготовка:

  1. Се премачкува месото со сенф и се пржи на тава со масло.
  2. Се сечат и пржат и печурките на маснотијата која останала, се ставаат зачини и лук ситнет, па вино.
  3. Кога ќе зоврие се става и месото.
  4. Нека се крчка 10 минути.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

singlepost_text