Фантастичен трик: Како да ја продолжите свежината на лебот за да трае повеќе

Фантастичен трик: Како да ја продолжите свежината на лебот за да трае повеќе

Ако сте купиле поголема количина леб или едноставно имате вишок од оваа намирница, не морате да се грижите дали брзо ќе се исуши.Најважното правило за чување на леб е да го чувате на собна температура, не во фрижидер. Но, ако одлучите да го замрзнете, имајте на ум дека лебот може да стои во замрзнувач најмногу шест месеци.

За лебот подолго да биде свеж, користете целер. Имено, лебот ставете го во пластична кеса и додајте стебло целер. На тој начин, целерот ќе пружа дополнителна влага и лебот нема да се исуши. Инаку, стеблата целер немаат јак мирис, па лебот нема да поприми арома.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

singlepost_text