Готови за половина час!
Состојки:
- 4 јајца
- 200 мл јогурт
- 100 мл зејтин
- 2 шолји (шолјата да биде од 200 мл) брашно
- 1 прашак за печиво
- Пекабеско пршут (количина по желба)
- рендан пармезан (количина по желба)
Начин на подготовка:
- Јајцата изматете ги заедно со јогуртот и зејтинот. Постепено во истиот сад додавајте го брашното кое претходно сте го помешале со прашокот за печиво.
- Кога смесата ќе се изедначи, додадете го ренданиот пармезан и Пекабеско пршутот кој претходно сте го исечкале на мали парчиња.
- Калапите за мафини премачкајте ги со путер или масло за јадење, а потоа малку набрашнете ги.
- Во калапите ставајте рамномерно од смесата. По вкус, одозгора може да додадете сусам или други семиња.
- Печете околу 20 минути во претходно загреана рерна на 200 степени
Добар апетит!
Повеќе рецепти со производите на Пекабеско погледнете ТУКА
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи