Уживајте во највкусните ражничи!
Сосотојки:
- 1 црвена пиперка
- 1 жолта пиперка
- 1 модар патлиџан
- 1 главица кромид
- 2 колбаси
- 1 компир
- маслиново масло
- сол
- биебр
- италијанска мешавина од зачини
- 100 мл бујон
Начин на подготовка:
- Исечкајте го зеленчукот на коцки или сличен облик. Ставете на стапчиња за ражничи, а остатокот ставете го во намастен плех. Додајте преку ражничите, посолете,побиберете и додајте мешавина од италијански зачини. Преку ставете бујон или вино.
- Печете на 180 степени 60 минути поклопено и уште 15 минути отклопено. Изблендирајте ги остатоците од плехот и прелјте преку ражничите.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи