Есента е време за нови вкусови…
Состојки за тесто:
- 400 гр брашно
- 2 лажички сол
- 1/2 кесичка квасец
- 2 лажици маслиново масло
- 250 мл млака вода
Состојки за фил:
- доматен сос
- моцарела
- италијанска мортадела
- печурки
Начин на подготовка:
- Замесете глатко тесто. Потоа поделете го на два еднакви дела. Развлечете во кругови и спојте. По средина додајте состојки за фил. Преклопете и затворете ги рабовите. По желба додајте свежи зачински билки. Печете на 180 степени 25-30 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи