Колку долго е пече секој вид месо – Трик за деликатеси

Колку долго е пече секој вид месо – Трик за деликатеси

Ако сакате совршено месо треба да ги знаете овие трикови.
Пилешкото и мисиркино месо се печат 7-8 минути на умерен оган.Свинското се пржи 10-11 минути, како и говедското.

Потребни се 10 минути за телешкото месо.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text