Направете вкусно свинско месо со пиво кое има совршена арома и едвај ќе дочекате да пробате додека се подготвува.
Состојки:
- 1 кг. свински бут
- 2 дл. темно пиво
- 1 лажиче бибер во зрна
- 1-2 лажички сол
- ловор
Подготовка:
- Се става сол на бутот и се остава преку ноќ така во ладилник или барем неколку часа.
- Во лонец оставете го да крчка во пивото околу еден час.
- Загрејте рерна на најсилно и ставете го бутот со малку од течноста, зачини и ловор.
- Се пече 30 минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт