Домашни погачици со кајмак

Домашни погачици со кајмак

Меки и вкусни, еве како да ги направите!

Состојки:

  • 250 гр кајмак
  • 4 јајца
  • 1 лажица маст
  • 1 коцка квасец
  • 2,5 дл млеко
  • брашно
  • сол

Начин на подготовка:

  1. Измешајте 3 јајца, кајмак, маст, квасец и млеко и ставете сол по вкус, па додајте брашно така што тестото ќе биде средно тврдо.

     

  2. Со сукало развлечете кора и со калап вадете погачици.

     

  3. Ставете ги во намастен плех, премачкајте со жолчка и оставете да отстојат половина час. Печете на умерена температура.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт