Карфиолот е здрав зеленчук кој е цар на зимата.
Се користи кисел, варен, печен и похован во исхраната, има малку калории или 26 во 100 грама карфиол.
Богат е со витамини Ц, Б, минерали и делува поволно со тоа што го чисти телото пред се од лошата исхрана и холестерол.
Има и калиум, калциум и бакар во својот состав.
Карфиолот е зеленчук кој го јакне имунитетот кај човекот.
Се користи кисел, варен, печен и похован во исхраната, има малку калории или 26 во 100 грама карфиол.
Богат е со витамини Ц, Б, минерали и делува поволно со тоа што го чисти телото пред се од лошата исхрана и холестерол.
Има и калиум, калциум и бакар во својот состав.
Карфиолот е зеленчук кој го јакне имунитетот кај човекот.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи