Глазурата никогаш нема да загори и да има грутки – Како да стопите чоколадо правилно

Глазурата никогаш нема да загори и да има грутки – Како да стопите чоколадо правилно

Ако сакате секогаш да имате совршено истопено чоколадо без да загори и да има грутки, следете ги овие чекори.
Не смее да дојде во допир со вода, а сите садови треба да се суви и чисти.
Ако се топи темно чоколадо не смее да е на температура поголема од 50 степени.
Чоколадото секогаш се сече пред топење, се користат мали садови и не се користи дрвена лажица која може да има влага.

 

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт