Тајна за совршена скара: Маринада која секое месо ќе го претвори во совршенство од вкусови

Тајна за совршена скара: Маринада која секое месо ќе го претвори во совршенство од вкусови

Месото ќе прими совршена арома и ќе биде меко и сочно…

Состојки:

  • 100 мл сончогледово масло
  • 100 мл маслиново масло
  • 100 мл јаболков оцет
  • 2 лажички сол
  • 2 чешниња лук
  • 1 лажичка бибер
  • 1/2 лажичка мелена црвена пипер
  • 1 главица кромид

Начин на подготовка:

  1. Кромидот ситно исечкајте го, како и лукот. Сите состојки добро измешајте ги. Потопете парчиња месо во маринада, наредете ги во сад, залијте со останатата маринада и поклопете. Оставете на ладно неколку часа, најдобро преку ноќ.

     

  2. Пред печење месото извадете го од маринада, исцедете го и тргнете ги парчињата кромид. Печете прво од едната страна, потоа од другата страна додека не биде убаво запечено.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт