Вкусно јадење, едноставна подготовка…
Состојки:
- 4 парчиња бифтек
- 2 лажици маслиново масло
- сол
- свежо мелен бибер
Начин на подготовка:
- Месото извадете го од фрижидер и оставете да поприми собна температура.
- Подгответе оган на скара, и кога температурата ќе биде со средна јачина, ставете ги бифтеците на грил. Печете 4-5 минути од секоја страна.
- После печењето оставете 5 минути да одмори пред сервирање.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи