Нискокалорична мусака: За сите кои сакаат здрава и вкусна храна

Нискокалорична мусака: За сите кои сакаат здрава и вкусна храна

Доколку внимавате на килограмите, еве рецепт за вас.

Состојки:

  • 1 модар патлиџан
  • 500 гр месо по желба
  • 1 главица кромид
  • маслиново масло
  • сол
  • бибер
  • 1 лажичка оригано
  • 1 лажичка пипер
  • 2 чешниња лук
  • 200 мл доматен сок
  • 250 мл неутрална павлака
  • 60 мл кисела павлака
  • 150 гр кашкавал
  • 60 гр кашкавал

Начин на подготовка:

  1. Исечкајте на коцки патлиџан и кромид, пропржете, па додајте оригано, мелена пипер, месо, додајте лук и доматен сок. Пржете 10 минути.

     

  2. Направете сос. Додајте слатка павлака, крем сирење или кисела павлака и рендан кашкавал. Растопете ги сите состојки. Ставете во сад за печење ред месо, па сос преку и на крај рендан кашкавал. Запечете на 180 степени 25 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт