Крофни валкани во шеќер – Брзи и лесни и секогаш успеваат

Крофни валкани во шеќер – Брзи и лесни и секогаш успеваат

Направете вкусни и брзи крофни кои нема шанси да не ви успеат.

Состојки:

  • 1,5 дл јогурт
  • 20 гр. квасец
  • 75 гр. шеќер
  • 2 јајца
  • 1/2 лажички сол
  • 75 гр. растопен путер
  • 450 гр. брашно
  • 50 гр. маргарин стопен

Подготовка:s

  1. Во 1 дл. млака вода се раствара квасецот со лажиче шеќер и сол.
  2. Се додаваат потоа брашно со јајца, јогурт и путер растопен.
  3. Се меси тесто кое треба да е меко, но да не се лепи.
  4. Се остава да нарасне двојно.
  5. Се развлекува, се вадат кругови и се ставаат на хартија за печење на плех.
  6. Се оставаат да нараснат и се печат на загреана рерна на 180 степени.
  7. Се премачкуваат додека се топли со растопен маргарин и се валкаат во шеќер или ванилин шеќер.

Уживајте!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко