Пилешки џигер

Пилешки џигер

Еве како да подготвите пилешки џигер.

Состојки:

  • 500 гр пилешки џигер
  • 2 главици кромид
  • 2 чешниња лук
  • масло
  • сол
  • бибер
  • црвена пипер
  • ловоров лист
  • малку листови магдонос

Начин на подготовка:

  1. Кромидот исечкајте го, додајте масло и пропржете да биде стакласт. Додајте џигер, лесно измешајте и намалете ја температурата да се динста во сопствената течност. После 10 минути додајте лук, сол, бибер, ловоров лист и малку црвена пипер.

     

  2. Уште малку запечете го џигерот и исклучете. Додајте листови магдонос. Сервирајте со варен компир.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text