Еве како да подготвите пилешки џигер.
Состојки:
- 500 гр пилешки џигер
- 2 главици кромид
- 2 чешниња лук
- масло
- сол
- бибер
- црвена пипер
- ловоров лист
- малку листови магдонос
Начин на подготовка:
- Кромидот исечкајте го, додајте масло и пропржете да биде стакласт. Додајте џигер, лесно измешајте и намалете ја температурата да се динста во сопствената течност. После 10 минути додајте лук, сол, бибер, ловоров лист и малку црвена пипер.
- Уште малку запечете го џигерот и исклучете. Додајте листови магдонос. Сервирајте со варен компир.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи