Банана тирамису: Кремасто и сочно совршенство кое не се заборава

Банана тирамису: Кремасто и сочно совршенство кое не се заборава

Неодолива комбинација од банана и кокос…

Состојки:

  • 4 банани
  • 500 гр маскарпоне сирење
  • 1 прстофат сол
  • 80 гр шеќер во прав
  • 3 јајца
  • 1 пакување ванилин шеќер
  • 2 пакувања пишкоти
  • 1/4 л кокосово млеко
  • 1/4 л кокосов ликер

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца, шеќер, сол и ванилин шеќер да добиете пенаста смеса. Додајте маскарпоне сирење, лажица по лажица.

     

  2. Измешајте млеко и ликер од кокос, и во таа мешавина добро натопете ги пишкотите.

     

  3. Наредете на лим или во чаши за десерт пишкоти, крем и исечкани банани. Завршниот слој треба да биде крем.

     

  4. Оставвете во фрижидер да преноќи. Посипете го десертот со какао во прав.

Уживајте!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко