Бомбици од мелено месо

Бомбици од мелено месо

Направете бомбици од месо.

Состојки:

  • 500 гр. мелено месо
  • 40 гр. презла
  • 100 мл. павлака за готвење
  • 1 лажица масло
  • 50 мл. вода
  • 100 гр. кромид
  • 1 јајце
  • 1 лажица вегета

Подготовка:

  1. Се мешаат лебните трошки со вода и павлака и се оставаат 10 минути.
  2. Се пржи сечен кромид на масло, се лади и заедно со вегета, јајце и презлата се става во смесата со месото.
  3. Се прават топчиња и се пржат на масло 5 минути.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта