Рецепт за најсочните кременадли

Рецепт за најсочните кременадли

Послужете ги со прилог и салата по желба.

Состојки:

  • 500 гр кременадли
  • сол
  • бибер
  • масло
  • 1 лажица ајвар
  • соја сос
  • лук
  • 1 лажичка пченкарен скроб во прав
  • 1 лажица јаболков оцет
  • вода

Начин на подготовка:

  1. Кременадлите малку исчукајте ги помеѓу фолија, па посолете и побиберете. Во тава загрејте масло, па ставете го месото. Ставете малку вода и поклопете. Динстајте додека не омекнат.

     

  2. Во сад ставете оцет, пченкарен скроб, ајвар, лук и 50 мл вода. Убаво соединете да не останат грутки.

     

  3. Издинстајте ги кременадлите со соја сос и додајте 1 лажица ајвар и оставете уште малку да крчкаат. Потоа ставете сос (оцет, лук, ајвар, пченкарен скроб, вода) и оставете 2-3 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко