Бурек со месо од готови кори: Брзо се прави, уште побрзо се јаде

Бурек со месо од готови кори: Брзо се прави, уште побрзо се јаде

Бурек кој ќе го обожавате!

Состојки:

  • 500 гр готови кори
  • 300 гр мелено месо
  • 1 главица кромид
  • бибер
  • сол
  • 200 мл кисела вода измешана со 80 мл масло

Начин на подготовка:

  1. Пропржете кромид на масло додека не добие златна боја, додајте месо, посолете и побиберете и запржете.

     

  2. Тепсијата намастете ја, па ставете две кори, и почнете со редење кори, ставете фил, пропрскајте ја кората со вода и масло. Повторувајте го процесот додека имате материјал. Печете на 180 степени 30 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко