Подобро од мусака: Компир со мелено месо во тава

Подобро од мусака: Компир со мелено месо во тава

Направете деликатесен ручек со компири и мелено месо, но не како класична мусака.

Состојки:

  • 1 кг. мелено месо
  • 2 јајца
  • 4 компири
  • 1 лажица млеко
  • 150 гр. кашкавал
  • 1 кромид
  • 2 лажици маргарин
  • зачини

Подготовка:

  1. Се вари компирот, се лупи и прави пире.
  2. Се меша со млеко, сол и бибер.
  3. Се сече кромидот и се меша со мелено месо, се ставаат зачини и јајца, па се става месото на плех со масло.
  4. Се пече 30 минути на 180 степени, а потоа се додава компирот горе.
  5. Се става кашкавал и се допекува да порумени.

 

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко