Пилешко со пармезан

Пилешко со пармезан

Вкусно пилешко месо…

Состојки:

  • 3 парчиња пилешки гради без коски
  • 1 шолја презла
  • 100 гр рендан пармезан
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажичка босилек
  • 100 гр путер

Начин на подготовка:

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени. Премачкајте лим за печење со тенок слој путер. Исечкајте пилешки гради на парчиња со дебелина од 3-4 см. 
  2. Измешајте презла, пармезан, сол и босилек. Растопете путер и потопете го секое парче пилешко, а потоа извалкајте го во мешавина од презла и зачини. Наредете ги медаљоните на лим за печење и печете околу 20 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко