Направете вкусна торта од чајни колачиња и пудинг.
Состојки:
- 2 пакувања чајни колачиња со дупче на средина
- 1 л. млеко
- 1 јајце
- 3 лажици брашно
- 1 ванила пудинг
- 180 гр. шеќер
- 1 кесе ванилин шеќер
Подготовка:
- Се прави кремот така што во 800 мл. млеко се се ставаат смеса од јајце со шеќер и ванилин шеќер измешани со пудинг и брашно и 200 мл. од млекото.
- Се става се во млектоо кога ќе се загрее и се меша постојано.
- Се редат колачињата врз една кутлача крем во сад и се става крем над нив, па пак бисквити и крем.
- Се завршува со бисквити.
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Брза похована даска кога ќе се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус