Како да знаеме дека авокадото е зрело?

Како да знаеме дека авокадото е зрело?

Постои начин како да препознаеме дека авокадото е здраво и зрело.

Има калиум, магнезиум, фолна киселина и протеини, витамини Б6, Е и К.

Мазно, сјајно и зелено не е знак дека е зрело туку напротив.

Бирајте меко авокадо и со темна боја, тоа е знак дека е зрело.

Поврзани вести на Gotvi.mk:

Брзи традиционални бомбици

Бомбици од пченица

Чоколадни топчиња што се топат во уста

Пченична каша