Похован стар леб од рерна

Похован стар леб од рерна

Идеално за доручек…

Состојки:

  • стар леб на парчиња
  • јајца
  • издробено сирење
  • млеко
  • малку масло

Начин на подготовка:

  1. Рерната вклучете ја на 220 степени. Стариот леб исечкајте го на парчиња. Во чинија издробете сирење, додајте млеко, малку масло и јајца и сѐ изедначете.

     

  2. Лебот добро потопете го во сирење од едната и другата страна. Плехот обложете го со хартија за печење па редете леб еден до друг. Печете 20-30 минути во зависност од рерната убаво да порумени.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко