Црвената зелка е бомба со витамини – Зошто треба да ја јадеме често

Црвената зелка е бомба со витамини – Зошто треба да ја јадеме често

Црвената зелка е вкусна, освежителна и здрава, а помага за многу проблеми.Има витамин Ц, влакна, витамини К и Б6 во себе.

Витамини од Б групата и витамин А се наоѓа во нејзиниот состав.

Богата е антиоксиданси и помага за борба со воспаленија, за имунитет, за слабеење.

Помага за срцето, како и за здрави коски.

Погодна е за здравје на цревата.

Поврзани вести на Gotvi.mk:

Брзи традиционални бомбици

Бомбици од пченица

Чоколадни топчиња што се топат во уста

Пченична каша