Тофу сирењето е многу здраво и вкусно и се препорачува често да се јаде.Доаѓа од сирови зрна соја, така што се мешаат сварени зрна со вода и настанува соино млеко, а потоа се цеди и продуктот од цедењето е млекото.
Се додаваат адитиви и се згуснува, па настанува тофу сирењето.
За разлика од другите извори на протеини, тофу има помалку масти ихолестерол, здрав е, корисен и се препорачува да се јаде.
Има амино киселини кои го прават единствен.
Намалува можност за појава на кардиоваскуларни болести, намалува холестерол.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Чоколадни топчиња што се топат во уста
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
Најдобар рецепт за домашен чизкејк
Шлаг од јагоди – вистински пролетен специјалитет