Грешка со млекото – Вака ги губи сите витамини и добри ефекти

Грешка со млекото – Вака ги губи сите витамини и добри ефекти

Сите правиме една грешка со млекото во кујната.

Млекото е богато витамини Б и рибофлавин, а според истражувањата во Белгија, изложеност на светло предизвикува хемиска реакција која му ги намалува витамините и ефектите.

Се менува и вкусот на млекото и се ослободуваат радикали.

Секогаш чувајте го во лаидлник и никако во проѕирен сад.

Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:

Брза похована даска кога ќе се најават гости

ФОТО: Традиционална македонска даска

Омилената даска за мацкање на Влатко

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Брзо мезе за ненајавени гости

Највкусни интегрални грисини

Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус

singlepost_text